Genomineerde soorten van Monarch Flowers voor de Glazen Tulp

De Glazen Tulp is terug! Het is dé prijs voor beste marktintroductie van het jaar in de categorieën ‘Snijbloemen’, ‘Concepten’, ‘Bloeiende kamerplanten’, ‘Groene kamerplanten’ en ‘Tuinplanten’. Met de Glazen Tulp worden nieuwe producten en dus innovatie extra in de schijnwerpers gezet. Onze kanshebbers zijn hieronder te zien. Breng nu uw stem uit!

De eerste stemronde is inmiddels van start gegaan. Na de tweede stemronde in oktober gaan de noviteiten met de meeste stemmen door naar de vakjury vergadering en daar worden de finalisten gekozen. De uitreiking vindt, in combinatie met de Dag van de Coöperatie, plaats in december.

Klik hier om bij het stemformulier te komen

Ranunculus Butterfly™ is een door Monarch Flowers geïntroduceerde snijbloem. De bloem is goed voor een lang vaasleven. Het unieke aan dit Ranunculus-soort is het enkele én dubbele bloemblad. De bloemdekblaadjes zijn voorzien van een laagje was, wat ze naast glansrijk zeer houdbaar maakt. Met 7 tot 15 knoppen per steel de enige ’tros-Ranunculus’. En Butterfly™ is uitstekend geschikt voor veldboeketten.

Voordelen:

 • Nieuwe collectie                  
 • Veel bloemen per steel
 • Lange bloeiperiode
 • Uitstekend vaasleven
 • Lange stelen
 • Heldere kleuren
 • Van weefselkweek
 • MPS-A+-gecertificeerd

Ranunculus Butterfly™ Eris®: prachtig dubbele bloemen met een zachte zalm – koraal kleur
Ranunculus Butterfly™ Hestia®: zachtroze bloemen met donker hart. Iets donkerder dan Ariadne®

De Ranunculus Romance™ is, naast de Ranunculus Butterfly™, een andere door Monarch Flowers geïntroduceerde lijn. Het is een zeer grootbloemige snijbloem met lange (60 – 70 cm) en sterke bloemstelen. Wat onze Ranunculus Romance™ zo bijzonder maakt, is dat de soorten geen holle stelen hebben. Dit betekent bijvoorbeeld dat er minder ziektes in kunnen sluipen, het houdt ook in dat de steel verhout waardoor de steel minder snel knakt. De bloem heeft een goed vaasleven en ieder soort is onderscheidend met een eigen diepe, intense en unieke kleur.

Voordelen:

 • Nieuwe collectie                  
 • Zeer vroegbloeiend
 • Zeer grootbloemig
 • Uitstekend vaasleven
 • Lange stelen
 • Heldere en intense kleuren
 • Produceert minder blad (minder ziektes)
 • Geen holle stelen (minder ziektes)
 • Van weefselkweek
 • MPS-A+-gecertificeerd

Ranunculus Romance™ Hydra®: zachte crème- tot gele kleur
Ranunculus Romance™ Libros®: uniek: de enige geurende Ranunculus. Met zeer grote zonnebloem-gele bloemen
Ranunculus Romance™ Loubeyres®: intens paarse bloemen
Ranunculus Romance™ Maritime®: langste soort, zachtroze bloemen
Ranunculus Romance™ Paradou®: grote oranje-zalm kleurige bloemen

De Oxypetalum-lijn van Monarch Flowers bestaat uit soorten die vernoemd zijn naar beroemde bruiden. Zo hebben we niet alleen Bridal Diana en Bridal Juliette, ook Bridal Grace en Bridal Victoria behoren tot de Oxypetalum-familie. De Oxypetalum-soorten produceren mooie grote bloemen.

Oxypetalum Bridal Diana: mooie grote bloemen met een intens roze kleur
Oxypetalum Bridal Juliette: half-dubbele bloemen met een intense lichtroze kleur

Neem voor meer informatie contact met ons op!