Video: Ranunculus Butterfly™ Ariadne® eindfinalist in Dutch Tulip Award 2017!

Ranunculus Butterfly™ Ariadne® was genomineerd in de categorie snijbloemen. Het unieke aan dit soort is de enkele bloemvorm. Elke steel kan wel zeven tot twaalf bloemen dragen. De bloemdekblaadjes zijn voorzien van een laagje was. Dit geeft het geheel een glansrijk effect, maar maakt de bloemen ook lang houdbaar.

Ranunculus Butterfly™ Ariadne® past in elke omgeving en door de natuurlijke uitstraling van een veldboeket ook uitstekend bij de huidige tijd. Dit soort is goed te gebruiken als een monobos of in een mengboeket. De voordelen van dit soort zijn:

  • Lang vaasleven (2 weken)
  • 1 bloemsteel geeft 7 – 12 bloemen
  • Enkel tot half-dubbel gevormde bloemen
  • Natuurlijke uitstraling van een veldboeket
  • Bloemen hebben van nature een glanzend laagje wax

De finalisten waren geselecteerd uit de honderden nieuwe cultivars en concepten die jaarlijks op de veiling worden geïntroduceerd. Ze werden o.a. geselecteerd op:

  • Commercieel aantrekkelijk
  • Goede kwaliteit
  • Logistiek
  • Belading
  • Houdbaarheid